Friss nyári cukkinileves

Lehet, hogy mert nem szeretnek rágni- vagy, hogy „gyorsan túl legyünk rajta”,  ( lehet, hogy mégis szeretik???) de mindenképp a fiúk kedvencei a krémlevesek. Sokszor egy kis sajtos- vajas pirítóssal egészítem ki, de  önmagukban is nagyon szeretem őket.

Hozzávalók:Friss nyári cukkinileves
2nagy cukkini
5közepes burgonya
2közepes vöröshagyma
4gerezd fokhagyma
1 szál kapor, zellerzöld, ételízesítő ízlés szerint
2 dl tejföl

2 nagy cukkinit felkockázok . Lehet a héját  is rajta hagyni, akkor sötétebb lesz. 5 közepes burgonyát is kis kockákra vágok. Apró méretűekre darabolok 2 közepes vöröshagymát és 4 fokhagyma-gerezdet  fokhagymanyomón áttörök. A zöldségeket 5 dl vízben, húsleveses fazékban  addig főzöm, míg a krumpli puha nem lesz. Főzés közben ízesítem ízlés szerint 1-1 szál kaporral, petrezselyemmel és zellerrel, sózom, borsozom. Ha kedvem van hozzá, még teszek bele egy teáskanál ételízesítőt is.

Miután megfőtt, a fűszernövényeket eltávolítom, majd turmixgépben pépesre zúzom. Egy kisebb fazékban kikeverek 2 dl tejfölt és a cukkinis pépet fokozatosan hozzákeverem. Végül felrottyantom és kész a  kb 3 liter leves! 8 adag

Tápanyagtartalom 1 adagban:
4,5 gramm fehérje
17 gramm szénhidrát
3 gramm zsír

Energiatartalom:
100 kcal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .