Friss nyári cukkinileves
Lehet, hogy mert nem szeretnek rágni- vagy, hogy „gyorsan túl legyünk rajta”, ( lehet, hogy mégis szeretik???) de mindenképp a fiúk kedvencei a krémlevesek. Sokszor egy kis sajtos- vajas pirítóssal egészítem ki, de önmagukban is nagyon szeretem őket.
Hozzávalók:
2nagy cukkini
5közepes burgonya
2közepes vöröshagyma
4gerezd fokhagyma
1 szál kapor, zellerzöld, ételízesítő ízlés szerint
2 dl tejföl
2 nagy cukkinit felkockázok . Lehet a héját is rajta hagyni, akkor sötétebb lesz. 5 közepes burgonyát is kis kockákra vágok. Apró méretűekre darabolok 2 közepes vöröshagymát és 4 fokhagyma-gerezdet fokhagymanyomón áttörök. A zöldségeket 5 dl vízben, húsleveses fazékban addig főzöm, míg a krumpli puha nem lesz. Főzés közben ízesítem ízlés szerint 1-1 szál kaporral, petrezselyemmel és zellerrel, sózom, borsozom. Ha kedvem van hozzá, még teszek bele egy teáskanál ételízesítőt is.
Miután megfőtt, a fűszernövényeket eltávolítom, majd turmixgépben pépesre zúzom. Egy kisebb fazékban kikeverek 2 dl tejfölt és a cukkinis pépet fokozatosan hozzákeverem. Végül felrottyantom és kész a kb 3 liter leves! 8 adag
Tápanyagtartalom 1 adagban:
4,5 gramm fehérje
17 gramm szénhidrát
3 gramm zsír
Energiatartalom:
100 kcal
Hozzászólások
Friss nyári cukkinileves — Nincs hozzászólás