Erdélyi csirke

20 éve sütöm az erdélyi csirkét. Receptes könyvemben a 7. oldalon szerepel, még 1995-ben írtam le először. Már nem emlékszem rá, honnan vettem az összetételét, de íze és a 15 perces ráfordított munka miatt az egyik kedvencem.

Hozzávalók: 9 db felső csirkecomb ( vagy 1 kg csirke feldarabolva) Erdélyi csirke 1
0,5 kg zöldpaprika
2 nagy fej vöröshagyma
vaj a tepsi kikenéséhez
25 dkg rizs
4 dl joghurt
2 dl tejföl

 

Felfűtöm a sütőt 200 fokra. Amíg melegszik, vajjal kikenem a tepsit, belekarikázom a hagymát és a paprikát. A rizst megmosom, majd rárétegzem
a zöldségre, ezt követően 1 teáskanál sóval megszórom. A 4 dl joghurtot  rásimítom a rizsre.
A csirkedarabokat sózom, borsozom és majoránnával ízesítem, majd a rizsre helyezem. A tejfölt a csirkedarabok tetejére kenem.
1 órára a 200 fokos tepsibe rakom, alufóliával lefedem. 1 óra múlva leszedem az alufóliát és 20 percig még pirítom. A húst az alatta lévő körettel tálalom.

Most 9 db csirkecombbal készítettem, így 9 kisebb adag Erdélyi csirke 2lett belőle.

Tápanyagtartalom a tepsi 1/9-ben (a képen látható mennyiség):
31g fehérje
31 g szénhidrát
12 g zsír

Energiatartalom:
313 kcal

Amennyiben csökkentjük a köretet este, akár Erdélyi csirke 3vacsorának is mehet 🙂


Erdélyi csirke 4

 

Egy hozzászólás “Erdélyi csirke” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .