A cukorbetegek és sütemények 2. A piskóta

A piskótával az a gond, hogy ha laza szerkezetet akarunk a hagyományos BL55-ös lisztből, kell hozzá a cukor, így nagyon nehéz diétásan elkészíteni, hogy még finom is legyen. A kristálycukor vércukoremelő hatását ellensúlyozhatjuk valamilyen cukoralkohol helyettesítéssel. Pl. Glukonon. Ilyenkor a helyettesítés 1:1. Szoktam ezt is használni, de a cukoralkohol puffasztó hatása miatt csak részben cserélem a cukrot ilyen típusú édesítőszerre.

A Kráter sütinek jó adottságai vannak a változtatáshoz. Ugyanis a piskótában benne van a puding, így nagy mennyiség lesz az eredmény úgy, hogy a sodóban található cukrot teljes egészében lecserélhetem folyékony édesítőszerre. Az alábbi receptemben több dolgot is változtattam az eredeti recepthez képest. És még egy jó tulajdonsága van a Kráter sütinek.  Nagyon gyorsan elkészíthető.

KRÁTER SÜTI DIÉTÁSAN

Hozzávalók:

Pudinghoz:
8 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
8 mokkáskanál folyékony édesítőszer
1 löttyintés vaníliaaroma

Piskótához:
6 tojás
Csipet só
10 dkg margarin
1 dl tej
100 gramm kristálycukor
50 gramm Glukonon
6 mokkáskanál folyékony édesítőszer
Kis löttyintés vaníliaaroma
25 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
Egy csomag sütőpor

A tészta tetejére:
250 gramm tejföl
4 mokkáskanál folyékony édesítőszer

Elkészítés:

8 dl tejet felforralok majd 2 csomag vaníliás pudingporral és 8 mokkáskanál folyékony édesítővel összefőzöm.
6 tojásfehérjét kemény habbá verek egy csipet sóval.
A 6 tojássárgáját a cukorral, Glukononnal, folyékony édesítőszerrel, kevés vaníliaaromával, 1 dl tejjel és 10 dkg margarinnal kézi mixerrel habosra keverem.
A 25 dkg lisztet egy csomag sütőporral és 2 evőkanál kakaóporral összekutyulom, majd kanalazva a tojásmasszához adom. A kemény tojáshabot lazán a piskótamasszához keverem.
Sütőpapírral bevont nagy tepsibe simítom a piskóta masszát, majd a pudingot is rákanalazom.
180 °-os sütőben 35 percig sütöm.
Még melegen rákenem az édesítőszerrel kikevert tejfölt.
40 darabra kockázom, így 1 szeletben 10 gramm szénhidrát van csak.

Kalóriatartalom összesen
3630 kcal
398 gramm szénhidrát
179 gramm zsír
109 gramm fehérje

Egy hozzászólás “A cukorbetegek és sütemények 2. A piskóta” bejegyzéshez

  1. Kedves Doktornő!

    Egy kérdésem lenne. Lehet e a tejet helyettesíteni csillagtejjel,és így méginkább diétásabb e?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .