Zöldborsófőzelék

15 perc alatt elkészíthető nagy fehérjetartalmú köret. Együnk hozzá egy kis sült csirkecombot! 26 gramm szénhidrátot tartalmazó vacsora.

Zöldborsófőzelék
Zöldborsófőzelék

Hozzávalók:

850 ml-es üvegben zöldborsó konzerv ( 500 g tiszta tömeg)
4 dkg vaj
2 lapos evőkanál finomliszt
4 dl tej
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál folyékony édesítőszer
fél mokkáskanál őrölt fekete bors
1 kis csokor petrezselyem,

A vajat egy 2 l-es lábasban felolvasztom, a lisztet beleszórom, fél perc alatt fakanállal kevergetve felforrósítom. Majd kézi habverővel tovább kevergetve beleöntök 4 dl tejet, és a forrástól számítva 3-4 percig tovább főzöm, hogy sűrű mártás legyen belőle. A sót, 1 mokkáskanál folyékony édesítőszert és az őrölt borssal ízesítem, a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezem. A konzervborsót levével együtt (  kb. 1 dl)a tejes mártásba öntöm és csak 1-2 percig forralom. És kész. 3 adag lett belőle.

Tápanyagtartalom 1 adagra
26 gramm szénhidrát
13 gramm fehérje
13 gramm zsír

Energiatartalom
301 kcal

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .