Rakott kel- ahogy mi készítjük

Az egyik kedvenc, igen gyors egytálételünk. Laktató, de nem hízlaló, nemcsak ebédre, de vacsorára is nagyon jó alacsony szénhidráttartalma miatt!

Hozzávalók:Rakott kel
1 kelkáposzta
1 zacskós rizs
½ kg darált hús ( lapocka)
1 db vöröshagyma
4 dl tejföl

A tepsit kivajazom. Egy egész kelkáposztát 8 részre szeletelek, a torzsáját kivágom. A leveleket forrásban lévő, sós vízbe rakom, puhára főzöm. Egy zacskós rizst sós vízben megfőzök. ½ kg darált húst kevés hagymás zsíron kb 1 teáskanál sóval, ízlés szerinti fűszerekkel, pirospaprikával ízesítve teflon lábasban készre sütök. Amikor minden készre sült és főtt, akkor a kelkáposztát leszűröm ( 1-2 dl kelkáposztalevet felfogok, mikor lecsepegtetem, kell a tejfölhöz) , a zacskós rizst kiszabadítom a zsákjából. Ezt követően rétegezem az tejfö :a fél adag kelkáposzta, sószórás, rizs, sószórás, darált hús, a kelkáposzta másik fele. A tetejére a kelkáposztalével hígított tejfölt öntök, villával megszúrkálom, hogy mindenhova jusson a tejfölből. 30 perc alatt 200 fokos sütőben készre sütöm. Tálaláskor is teszünk rá egy kis tejfölt. Elkészítési idő: 1 óra . Egy tepsi étel 6 adag.

1 adag tápanyagtartalma:
18 g fehérje
20 g szénhidrát
26 gramm zsír,Zsírtartalma attól függ, hogy milyen húsból csináljuk.

Energiatartalom:
420 kcal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .