Ugyanis ennyi idő volt erre az ebédre.
1 kisebb méretű karfiol
25 dkg színes durum csavart tészta
15 dkg reszelt sajt
15 dkg füstölt , főtt sonka
4 dl tejföl
3 egész tojás
Só, bors, szerecsendió, majoránna
D.u. 14.45. Tedd fel a vizet főni a vízforralóba! Közben tegyél oda egy fazékba egy kevés vizet is, hogy hamar átmelegedjen a fazék! Mérj le 25 dkg Gyermelyi színes durum csavart metéltet! Egy 80 dkg-os karfiolt vágj rózsáira, mosd meg! Dobd külön-külön a tésztát illetve a karfiolt a fazekakba és főzd puhára. Ez kb 8-12 perc! Közben aprózz fel kb. 15 dkg főtt füstölt sonkát! Közben készítsd el mártást! 4 dl tejfölt keverj össze 3, feltört egész tojással, őrölt szerecsendióval, majoránnával, sóval, borssal és kb 7,5 dkg reszelt sajttal. Keverd bele a sonkát, majd leszűrt főtt tésztát, végül az apróra vágott főtt karfiolt!
Tedd az összeset a sütőbe, fedd le fóliával! 20 percig 175 fokon süljön!
D.u. 15.00. Szaladj el a középsővel cipőt venni.( ez opcionális) Érj vissza 20 perc alatt!
D.u. 15.20. Vedd ki a sütőből a tepsit! Vedd le a fóliát és szórd meg a maradék 7,5 dkg reszelt sajttal és tedd vissza a sütőbe még 15 percre!
D.u. 15.35. Vedd ki a sütőből és szaladj tovább az iskolába a kicsiért! ( ez is opcionális )
6 adag lett belőle.
A durumtészta igen lassan ürül, sokáig tart a gyomorban. Ideális ebédre.Utána még egy kis gyümölcs is befér a diétánkba.
Tápanyagtartalom
38 gramm szénhidrát
25 gramm fehérje
20 gramm zsír
Energiatartalom 1 adag
440 kcal