Szatmári rakottas Varga módra savanyú káposztával

Ezt az ételt kedves férjem készítette. Szénhidráttartalma és nem zsírtartalma miatt válogattam be a receptek közé. Ha vacsorára esszük, érdemes egy gyenge zsírszegény ebéd után. Férfiaknak ajánlom egy kis fröccs mellé sok kerti munka után. 🙂

Hozzávalók:Szatmári rakottas

30 dkg húsos szalonna
3 fej lilahagyma
6 db csirke felsőcombfilé 3×3 cm-es darabokra kockázva
liszt
15 dkg rizs
60 dkg savanyú káposzta

Az ember: A tepsi aljára vékonyra felcsíkozott húsos szalonnát tesz. A felkarikázott lilahagyma következik ( lehet még paradicsom, paprika is karikázva – ez opcionális). Majd a felkockázott csirkecombokat, sózza, kevés lisztben megforgatja és a hagymára halmozza. A rizst kb 2 dl vízzel mikroban 5 percig puhítja és a csirkére teríti. A savanyú káposzta kerül a tetejére.

200 fokos sütőbe teszi és egy órát süti.
Az asszony: tejföllel tálalja, lefényképezi és megeszi.
Az egész tepsi rakottas kb 6 felnőttnek emberes adag mennyiség.

Tápanyagtartalom:

30 gramm fehérje
22 gramm szénhidrátot
30 gramm zsír

Energiatartalom ( 1 adag)
500 kcal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .