Borsodi vagyok, amikor Szatmárba költöztem lett néhány új kedvenc ételem. Az egyik a húsvéti szatmári specialitás, a sárgatúró. Ma megcsináltam a diétás változatát.
Hozzávalók:
1 l tej
10 db tojás
8 mokkáskanál folyékony édesítőszer
folyékony vaníliaaroma
csipet só
Felforralom a tejet egy csipet sóval, közben feltörök és kikeverek 10 egész tojást, vaníliaaromával és a folyékony édesítőszerrel. A forrásban lévő tejhez óvatosan belekeverem a tojásokat és lassú keverés mellett (nehogy leégjen) összecsapatom a tojásokat, addig, amíg a tej nem fehér lesz, hanem világos savószerű. Ekkor egy szűrőkanálba belesimítok egy laza szövésű konyharuhát és belecsorgatom az elkészült darabos tojásos levet. Lassan összeáll a forma és óvatosan gömbbé formálom úgy, hogy tekerek a konyharuhán, majd a nyakát egy kis kötözővel meghúzom. Felfüggesztem órákra, akár egész éjszakára is, lassan kihűl. A hideg sárgatúró puha, sajtszerű lesz, szépen szeletelhető.
Az egész tápanyagtartalma:
100 gramm fehérje
47 gramm szénhidrát
77 gramm zsír
Az egész energiatartalma:
1324 kcal
kk
Köszönjük szépen a receptet! Kellemes únnepeket kívánunk!