Karfiolos csirkemell besamellel és pirosarannyal

Az egyik legjobb, fogyókúrás vacsora 10 gramm szénhidrát alatt fejenként. Fogyókúra alatt is ideális!

 

Hozzávalók:Karfiolos csirke besamellel

½ kg csirkemell
70 gramm vaj
1 kisebb karfiol
1 evőkanál liszt
½ kg csirkemellet vékony szeletekre vágom, majd még ki is klopfolom, sózom. Kb 6 dkg vajban a szeleteket megpárolom, szépen kifehérednek és egy cseppet megkapódnak. Ezt követően tepsibe rakom őket szép sorban, borssal (+ itt olaszos fűszerkeverékkel) ízesítem. Egy kisebb karfiolt rózsáira szedem, sós vízben közepesen puhára főzöm, majd a kifőtt karfiolt szépen a csirkemellre helyezem. Besamelt csinálok: 1 dkg vajban 1 evőkanál lisztet kis tűzön lassan kevergetve megpirítok, majd 2 dl tejet hozzáadagolom folyamatos keverés mellett. Sóval, kevés borssal ízesítem. A kész besamelt rákanalazom a karfiol tetejére.200 fokos sütőben 30 percig sütöm. Díszíteni pirosarannyal jó!
Én egy kis száraz chardonnay-val kísértem le. Magában diétás vacsora, körettel ebéd.
Ez a mennyiség 4 személyre szól.

Tápanyagtartalom 1 személyre:
22 gramm fehérje
10 gramm szénhidrát
10 gramm zsír

Energiatartalom:

210 kcal

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .