Túrógombóc

Ez egy finom, diétás vacsora. A fiaim imádják. Nagyon rövid idő alatt elfogy, most  is siettem a fotózással!

Hozzávalók:Túrógombóc

50 dkg túró
14 dkg búzadara
csipet só
7-8 dkg zsemlemorzsa
3 dkg vaj

50dkg túrót 140 gramm búzadarával és 4 egész tojással, kis sóval összegyúrom. Hűtőben 2-3 órát pihentetem. Főzés előtt elkészítem a zsemlemorzsát. Kb. 7-8 dkg zsemlemorzsát teflonban folyamatos kevergetés mellett világosbarnára pirítok , majd míg forró , 3 dkg vajjal összekeverem. A túrót a hűtőből kiveszem és kb 2,5 cm-es átmérőjű gombócokat (53 db-ot ) formázok belőle. Sós vízben kifőzöm.  Addig főzöm, amíg a gombócok feljönnek a víz felszínére,  és még  kb. 4 percig.  Kihalászom, lecsepegtetem és az elkészült zsemlemorzsába forgatom a gombócokat. Melegen tálalom

Ez kb. 5 „kis étvágyú”, diétázó ember vacsorája .Fahéjas ( itt épp kakaós) édesítőporral szóróm meg. ( Van, aki tejföllel szereti)

A tányéron látható a teljes adag 1/5-e, 11 gombóc

Tápanyagtartalom 1 személyre- 11 gombóc ( a képen)
13 g zsír
23 g fehérje
30 g szénhidrát

Energiatartalom
340 kcal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .