Fokhagyma krémleves, ahogy Trisztán szereti

Nyáron-télen a kedvenc krémlevesünk. Legkisebb gyermekem kötelező választása az étlapról bárhol járunk. Minden alkalommal ezt kéri, de végül elmondja: – Anya, a tiéd sokkal finomabb!

Hozzávalók:
4 dkg vaj
14 gerezd fokhagyma
2 db húsleves kocka
6 evőkanál lisztIMG_3169
1 dl tej
5 dl 10%-os főzőtejszín
só, bors

4 dkg vajon 14 gerezd zúzott fokhagymát barnulásig megpárolok. Vigyázok,  nehogy túlpiruljon, mert akkor keserű lesz az íze! Ezt követően felöntöm 2 liter 2 db leveskockából készült húslevessel vagy húslével és gyorsan felforralom, sózom , borsozom. Közben 6 evőkanál lisztet kikeverek 5 dl főzőtejszínnel  és  1 dl tejjel. Átszűröm. Behabarom a leveslével a tejszínt. Felforr, besűrűsödik és máris kész.

Délben, reszelt sajtos pirítóssal tálalom. Este meg magában esszük.

Ez a mennyiség kb. 6 adagra elegendő.
Tápanyagtartalom:
29 gramm szénhidrát
6,6 gramm fehérje
13 gramm zsír

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .