Nyáron-télen a kedvenc krémlevesünk. Legkisebb gyermekem kötelező választása az étlapról bárhol járunk. Minden alkalommal ezt kéri, de végül elmondja: – Anya, a tiéd sokkal finomabb!
Hozzávalók:
4 dkg vaj
14 gerezd fokhagyma
2 db húsleves kocka
6 evőkanál liszt
1 dl tej
5 dl 10%-os főzőtejszín
só, bors
4 dkg vajon 14 gerezd zúzott fokhagymát barnulásig megpárolok. Vigyázok, nehogy túlpiruljon, mert akkor keserű lesz az íze! Ezt követően felöntöm 2 liter 2 db leveskockából készült húslevessel vagy húslével és gyorsan felforralom, sózom , borsozom. Közben 6 evőkanál lisztet kikeverek 5 dl főzőtejszínnel és 1 dl tejjel. Átszűröm. Behabarom a leveslével a tejszínt. Felforr, besűrűsödik és máris kész.
Délben, reszelt sajtos pirítóssal tálalom. Este meg magában esszük.
Ez a mennyiség kb. 6 adagra elegendő.
Tápanyagtartalom:
29 gramm szénhidrát
6,6 gramm fehérje
13 gramm zsír