Fogyókúra alatt szórakozni? Mit együnk társaságban?

Ha úgy kezdünk neki a fogyókúrának, hogy most már szórakozni, bulizni sem megyünk, néhány hétre lemondunk mindenről, akkor ez a diéta sem fog sokáig tartani. Mert úgyis lesz ok, alkalom arra, hogy megszakítsuk a fogyit. Vagy kimaradok a szórakozásból, vagy ha nem tudom megúszni a programot, akkor ott tüntetőleg bejelentem, hogy én fogyizok és ma este nem eszek semmit. Jellemzően ott és akkor mindenki a mi fogyókúránkkal foglalkozik, fő beszédtémává válik, egy idő után roppant kellemetlen tud lenni. Különben is később túlzottnak fogjuk érezni a lemondást.

A fogyókúra illetve az életen át tartó cukorbeteg, PCOS –s, inzulinrezisztens emberek diétája arról kell, hogy szóljon, hogy alakítsunk  ki egy élhető, nem terhelő életmódot. Ezért az étrendünkhöz kell egy társasági élet alternatíva is!!!

Néhány jó tanács, hogyan étkezzünk, igyunk társaságban!

Amennyiben megoldható, a családi rendezvényeket tartsuk délben! Ilyenkor az a szelet torta is elfogyasztható főétkezést követően! Ilyenkor arra kell figyelni, hogy közvetlenül az első két fogás után fogyasszuk, ne várjunk órákig ebéd után! Miért? Mert a főétkezés zsír-, fehérje- és rosttartalma lelassítja a gyomorürülést, a tápanyagok lassabban szívódnak fel és a gyorsan felszívódó szénhidrátok sem emelik annyira a vércukorszintet, mintha önmagukban ennénk! Másrészt, egy főétkezés után kevesebb desszertet tudunk megenni a jóllakottság érzésünk miatt!

A diéta szempontjából, sajnos a legtöbb társasági eseményt nem délben, hanem este rendezik. Pont a raktározási időszakban!

Bor és grillezésEste arra figyeljünk, hogy keményítőt, cukortartalmú ételeket ne fogyasszunk! Ha lehet, ne szalonnasütés legyen a program! De szalonnasütéskor is van arra lehetőség, hogy ne szalonnazsírban tocsogó kenyeret együnk. Például süssünk virslit nyárson!

Ha meghívásunk van vacsorára, kérdezzük meg, hogy mit vigyünk magunkkal, mi lesz a menü? Hús biztosan lesz. Ha nem elég szénhidrátszegény a menüben említett köret, készítsünk salátát, vigyük magunkkal akár meglepetésként. A házigazdának száraz bor dukál. Lepjük meg vele! Hátha megkínál bennünket is.

Ebben a tekintetben egyszerűbb a dolgunk, ha mi vagyunk a vendéglátók. Könnyen beiktathatjuk a menübe a csirkét, salátát, halat stb. Válasszunk kalóriamentes italokat is, száraz borokat, pezsgőket, koccintani csakis a szénhidrátmentes jó magyar pálinkával vagy száraz borral szabad! ( Vigyázzunk, a pálinkának igen nagy a kalóriatartalma, csak módjával!)

A pálinka és az alkoholos italok sok vizet vonnak el a szervezetünkből. Figyeljünk a vízfogyasztásra! Hígítás tömény italoknál, pálinkánál 1:6, bornál 1:2! Sört ne igyunk, nagyon magas a szénhidráttartalma. Inkább igyunk fröccsöt! Egy hosszúlépésben harmadannyi energia van, mint egy üveg sörben! Emellett a hosszúlépésben már a szódás hígítás is jelen van!

Tehát, okosan szórakozni is lehet az inzulin-módszer betartásával. A zsír-, és kalóriafogyasztás így is magasabb lesz a normálistól, akár 1-2 liter vizet is megköthetünk a buli alatt a sós, zsíros, fűszeres ételek miatt.  Ha néhány napig odafigyelünk az étrendre, 4-5 nap alatt visszaáll az eredeti rend, addig a nagy vízmegkötés miatt akár 2 kg-mal többet mutathat a mérleg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .